Problem med din automatlåda?

Bilägare med automat växellåda viktig information gällande funktion och service. Har du en bil med automatisk växellåda?dsg vaxellada

Då är det lika viktigt att din växellåda får service och underhåll precis som din motor. Det finns inte några oljor som är livslånga och klarar av det hårda klimatet som de utsätts för. En automatväxellåda behöver intervall servas. Vi rekommenderar intervall service var 6000 mil. Lite beroende på vilket märke och modell som du har. Moderna automatväxellådor styrs mer och mer med elektronik, och hög teknologisk utrustning. Det ställer mer krav på oljekvalitet och underhåll.

Det är viktigt att förebygga problem som senare kan uppkomma. För att byta ut all olja så krävs det en ATF spolmaskin. Vi utför också diagnostik på motor och växellåda. Om du byter olja manuellt i en automatlåda så kommer du bara åt att byta ut mellan 35 - 50%. Det innebär då att gammal olja blandas med ny olja vilket oftast innebär problem för din automatlåda. Väljer du att lämna in din bil hos oss så använder vi oss uteslutande av spolmaskin och vi byter all olja i din automatlåda. Om du kommer till oss när det uppstått problem så finns det även stora möjligheter till lyckat resultat. Allt hänger på att inte växellådan har skadats invändigt mekaniskt eller överhettas längre tid.

Information om oljebyte i automatväxellådan utan spolmaskin.
Vid ett vanligt oljebyte utan ATF spolmaskin innebär att man endast kommer åt att byta ca 35 – 50 % av oljan. Det kan innebära att automatväxellådan får problem när både använd olja och ny olja blandas.

Information om ATF Spolning av automatväxellådan
med ATF spolmaskin utför byte och spolning av din använda olja till ny olja. Vi spolar ca 150% av den totala mängden så att växellådan får ny och fräsch olja. Som exempel på en växellåda där kapacitet är 8 liter så spolar vi minst 12 liter ny ATF olja. Vi följer tillverkarens rekommendation på olja. Kommer du till oss när det uppstått problem med ex: hårda växlingar, eller att bilens växlar slirar så krävs det oftast att vi spolar 20 lit ny ATF olja.

Några referens på ATF Spolning som vi har gjort av automatväxellådor. 
Vi har med framgång spolat mängder av kunders bilar. Det vanligaste är att kunder kommer till oss när problemet uppstått. Vi har lyckats i stort sett varje tillfälle. Några få gånger har det ej gått att rädda växellådan med endast spolning. Vi tar bedömning vid varje fall och rekommenderar bästa lösningen för dig. Vanligt fenomen har varit slirande växlar, eller hård växling och i vissa fal har lådan varit drift lös.

Opel Vectra 2.2 -03
mil: 19.000 mil
Automatväxellåda där växlarna slog hårt i nästa växel vid accerelation. Efter spolning så växla bilen så som den gjort vid nybils funktion. Mjuka växlingar och felfritt.
Kund: Robin

Saab 9-5 Vector -08
mil: 18.000 mil
Fel på växlingar vid nerväxling så fungera inte växellådan korrekt. Bilen var trimmad med steg 3 trimning. När kund kom till oss var inte förhoppning särskilt stor att endast spolning skulle lösa problem. Efter spolning gick automatväxellådan perfekt. 
Kund: Robert (Kund helnöjd )

Mercedes C240 AMG -12
mil: 6000mil
Inget fel på bilen, Vid spolning var oljan svart och efter spolning så märkte kunden att växlingarna i manuellt läge gick smidigare och mjukare.
Kund: Daniel

Volvo V70 2.4 -07
mil: 22.000 mil
Defekt växling bilen växlar inte ordentligt med automat växellådan. Kund har fått förklarat att växellåda behöver bytas. När vi tog in bil och utfört spolning så lyckades vi med att bilen växlar jämt och mjukt. Vi behövde köra några liter extra, samt körde rengörings vätska innan spolning totalt 16 liter inkl spolning för att få en perfekt fungerande automatväxellåda. Innan spolning fick kund besked om att automatväxellådan behövde bytas.
Kund: Anders

Ford S-max -07
Mil: 16.000 mil
Kund kommer in med total defekt automatväxellåda. Bilen växlar inte upp eller ner, esp dispaly blinkar och växlarna är trögt att få i. Vid närmare titt och diagnostik. Samt info från kund att tidigare verkstad försökt att reparera utan framgång och förklarat för kund att växellådan behöver bytas till en kostnad för 40.000kr. Vi finner en del fel i kabelstam osv. När vi åtgärdat elektronik fel så går bilen bra igen utan byte av automatväxellådan ska poängteras. Vi utför även spolning av växellåda där ATF oljan är kolsvart. Efter spolning går bilen silkeslent vid växlingar.
Kund: Stefan


Viktig information för dig som vill förebygga och förlänga livslängden på din växellåda.
Din bils automatlåda behöver service/spolning av automatväxellådan med en 6000 mils intervall för att bibehålla full kvalitet på olja och livslängden på din automatväxellåda.

Att börja i tid så kommer du att spara pengar. Det kostar normalt vid service/spolning service intervall ATF olje mängd 12 lit ca: 3500 – 4000 kr att spola automatväxellådan. Kommer du när det uppstått problem så krävs mer atf olja beräknat på 20 lit så ligger kostnad på ca: 5500 - 6900 kr, då ingår även fullständig diagnostik, rengöringsmedel, skyddsmedel, spolning. 

Beställ service/Spolning av din Automatlåda nu, betala om 3 månader.

Vi samarbetar med Santander och Wasa Kredit. Vi kan erbjuda 3 månader räntefri avbetalning. Du kan lugnt beställa service/spolning nu och vänta med betalning upp till 3 månader räntefritt. För att höra mer om erbjudandet och upplägg på räntefri betalning så kontaktar du oss på telefon eller e-post.

Automästarnas mekaniker har hög kompetens och utbildning på Automatlådor. Vi använder oss av moderna verktyg, spolmaskin och diagnostik utrustning.  
Ring oss för att rådfråga eller boka tid.

Tel: 013 – 10 50 40
e-post: Fråga om service eller boka service

Automästarna
Roxtorpsgatan 16B
582 73 Linköping

 

Företaget

Automästarna i Östergötland AB
Kokillgatan 2A
585 74 Ljungsbro
Tel: 013-105040
Org nr: 556944-1644