Problem med din automatlåda?

Bilägare med automat växellåda viktig information gällande funktion och service. Har du en bil med automatisk växellåda?dsg vaxellada

Då är det lika viktigt att din växellåda får service och underhåll precis som din motor. Det finns inte några oljor som är livslånga och klarar av det hårda klimatet som de utsätts för. En automatväxellåda behöver intervall servas. Vi rekommenderar intervall service var 6000 mil. Lite beroende på vilket märke och modell som du har. Moderna automatväxellådor styrs mer och mer med elektronik, och hög teknologisk utrustning. Det ställer mer krav på oljekvalitet och underhåll.

Defekt automatlåda? Åtgärda med spolning

Har du problem med din automatväxellåda? Växlar den inte som den ska? du kanske saknar kraft eller den slirar på växlarna? Vi kan hjälpa dig med i stort sett alla problem du har med din bil. 

Reparation av Automatlådan

Har det kommit till det läget då spolning inte hjälper är så rekommenderar vi att byta till en utbyteslåda. 

Automatlådor 

När det gäller automatlådor så innehåller de ca 8 - 10 liter ATF olja. Olja slits och ansätts med partiklar från växellådan. Basolja ca: 80 - 85% därefter består oljan av flera olika tillsatser som har olika uppgifter.

CVT - Automatlåda

Förkortningen CVT står för Continously Variable Transmission och är en steglöst variabel växellåda, i grunden enligt samma princip som de tidigare fabrikaten som drevs med gummiremmarna men har nu istället bytts mot en kraftig kedja, vilken löper mellan hjul med variabel diameter.

DSG / DCT Automatlåda

När det gäller DSG / DCT automatiska växellådor så finns de i två huvudutföranden. Den ena DSG automatlåde typen har en "torr" dubbelkoppling, dvs den ligger ej i oljebad. Den här typen av DSG automatlåda behöver inte oljebyte på samma sätt eller lika ofta som DSG växellådorna där dubbelkopplingen ligger i olje bad ( våt koppling ).

Tiptronic automatlåda

Tiptronic är en teknik där du kan välja att växla med paddel reglage eller låta bilen växla automatiskt. Som alla automatlådor krävs det service med oljebyte med intervall.

Nyhetsbrev | Prenumerera på oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi ger dig exklusiva erbjudande, provkörningar & värdecheckar. Du får alla nyheter först in i din e-post. Vi ger dig dessutom förtur på provkörningar. Passa på att bli prenumerant idag.

Företaget

Automästarna i Östergötland AB
Kokillgatan 2A
585 74 Ljungsbro
Tel: 013-105040
Org nr: 556944-1644