Defekt automatlåda? Åtgärda med spolning

Har du problem med din automatväxellåda? Växlar den inte som den ska? du kanske saknar kraft eller den slirar på växlarna? Vi kan hjälpa dig med i stort sett alla problem du har med din bil. 

automatvaxellada-1

Något som har glömts bort vid vanliga service hos många verkstäder är just att även byta växellådsolja. Moderna automatväxellådor har enormt mycket komponenter och elektronik som ska ta hand om informationen som ges ifrån växelväljaren eller instruktioner från motorstyrdonen.

Samtidigt så har moderna bilar oftast turbo och höga vridmomentskurvor, Det ökar påfrestningen på automatväxellådan och dess olja som gör att med tiden så försämras viskositeten, partiklar och syror ökar påfrestningen på oljans kvalitet.

Det första vi gör när vi får in din bil är att koppla upp din bil och växellåda med diagnostik verktyg. Vi utföra diagnostik kontroll och därefter så utvärderar vi vad som kan vara felet. Vi kontrollerar även ATF oljan hur pass sliten den är och kontrollerar även om oljan innehåller glykol. 

Byte av automatlåde olja manuellt
Att bara byta ut olja igenom olje avtappningen medför endast att 35 - 50% av växellådsoljan byts ut. Det medför oftast problem med resultatet att växellådans funktion inte blir optimal samt kan få problem med växlingar osv.

Spolning med ATF maskin
Vi utför växellådsoljebyte igenom att använda oss utav en modern spolmaskin som ser till att all atf olja byts ut mot färsk atf växellådsolja. Vi nöjer oss inte förrän vi spolat rent hela automatväxellådan och färsk olja finns i din växellåda. Vi rekommenderar att din bils automatlåda servas kontinuerligt med att spola med ny atf olja med intervaller på 6000 mil. Det kommer göra att din växellåda fungerar optimalt och att livslängden förlängs avsevärt.

Beställ service/Spolning av din Automatlåda nu, betala om 3 månader.

Vi samarbetar med Santander och Wasa Kredit. Vi kan erbjuda 3 månader räntefri avbetalning. Du kan lugnt beställa service/spolning nu och vänta med betalning upp till 3 månader räntefritt. För att höra mer om erbjudandet och upplägg på räntefri betalning så kontaktar du oss på telefon eller e-post.

Automästarnas mekaniker har hög kompetens och utbildning på Automatlådor. Vi använder oss av moderna verktyg, spolmaskin och diagnostik utrustning. 
Ring oss för att rådfråga eller boka tid.

Tel: 013 – 10 50 40
e-post: Fråga om service eller boka service

Automästarna
Roxtorpsgatan 16B
582 73 Linköping

 

Företaget

Automästarna i Östergötland AB
Kokillgatan 2A
585 74 Ljungsbro
Tel: 013-105040
Org nr: 556944-1644