Reparation av Automatlådan

Har det kommit till det läget då spolning inte hjälper är så rekommenderar vi att byta till en utbyteslåda. 

Information inför att byta utbytesväxellåda från oss.

Vi börjar med att du bokar in en tid, där vi gör en felsökning och diagnostik på din bils motor och växellåda. Därefter så tar vi fram rätt utbytesväxellåda. 

Vi behöver göra den här bedömningen av din bil för att att avgöra om fel i växlingarna beror på fel i växellåda eller någon annanstans i bilens  koppling, svänghjul, styrsystem, ABS, ESP, TC, kabelstammar etc. Monteringen/installationen av växellådan ställer också krav på fackmannamässig montering. 

Felsökning

Vi börjar med att provköra bilen och läser av felkoder från bilens samtliga styrsystem. Vi skriver ut dokument rapport från diagnostiken. Efter bedömning om växellådan ska bytas ut så beställer vi hem rätt automatväxellåda för din bil. Vi arbetar med bra leverantörer och försöker att få bästa pris på utbyteslådor och nya automatväxellådor. Från våra leverantörer får du alltid en automatlåda med högsta kvalitet. Vi lämnar garanti på våra utbytes automatlådor. 

 

Montering av växellådan

Att installera en automatväxellåda ställer krav på en fackmannamässig montering. Det innebär dels att jobbet utförs korrekt enligt anvisningar och dels att andra fel i bilen som påverkar monteringen åtgärdas samtidigt. Att sedan styrsystemen återställs, programmeras och adaption utförs.

 

När växellådsbytet är klart

Vi ombesörjer att din gamla defekta automatväxellåda returneras till våran leverantör. Eftersom det annars blir en stomkostnad på automatlådan. Den nya utbyteslådan pris är satt efter att din gamla automatlåda returneras. Vi ber dig efter att vi har utförst växellådsbyte vara lite varsam första tiden. Att köra in växellådan lugt första 100 milen. Det är därefter viktigt att du ser till att utföra intervall service var 6000 mil på automatlådan. Det är även vanligt att den nya utbytesväxellådan känns annorlunda än din gamla automatlåda. 

Vi lämnar 1års garanti på arbetet och utbytesautomatlådan. Så om något mot förmodan skulle uppkomma efter växellådsbytet så kontaktar du oss omgående.

 

Beställ växellådsbyte av din Automatlåda nu, Du kan välja att betala räntefritt upp till 36 månader.

Vi samarbetar med Santander och Wasa Kredit. Vi kan erbjuda 36 månader räntefri avbetalning. Du kan lugnt beställa service/spolning nu och vänta med betalning upp till 36 månader räntefritt. För att höra mer om erbjudandet och upplägg på räntefri betalning så kontaktar du oss på telefon eller e-post.

Automästarnas mekaniker har hög kompetens och utbildning på Automatlådor. Vi använder oss av moderna verktyg, spolmaskin och diagnostik utrustning. 

Ring oss för att rådfråga eller boka tid.

Tel: 013 – 10 50 40
e-post: Fråga om service eller boka service

Automästarna
Roxtorpsgatan 16B
582 73 Linköping

 

Företaget

Automästarna i Östergötland AB
Kokillgatan 2A
585 74 Ljungsbro
Tel: 013-105040
Org nr: 556944-1644